Μείον (ακόμη) ένας για το ΠΟΤΑΜΙ - Free Sunday
Μείον (ακόμη) ένας για το ΠΟΤΑΜΙ

Μείον (ακόμη) ένας για το ΠΟΤΑΜΙ

Την ανεξαρτητοποίηση του από το  "Ποτάμι" έκανε γνωστή ο βουλευτής Λάρισας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο κ.Μπαργιώτας έστειλε ανάλογη επιστολή  και στον επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρο Θεοδωράκη, στον οποίον εξηγεί τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του.

«Οι άνθρωποι που πιστέψαμε στο Ποτάμι φεύγουμε. Λυπάμαι που το Ποτάμι μπορούσε και δεν τόλμησε. Λυπάμαι για τη μεγάλη ευκαιρία που απέτυχε να αξιοποιήσει» γράφει ο κ. Μπαργιώτας, ο οποίος καταλογίζει στον κ.Θεοδωράκη, την ευθύνη για την "συγκεντρωτική, αρχηγική δομή" του κόμματος, και την "συνειδητή απόρριψη ενός ανοιχτού δημοκρατικού οργανωτικού μοντέλου", που όπως λέει,  οδήγησαν σε μια διαρκώς συρρικνούμενη ηγετική ομάδα που απέτυχε να παράξει πολιτική».

«Μείναμε χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, χωρίς στρατηγική, χωρίς συνεπή πολιτική γραμμή και πολιτική συμμαχιών», αναφέρει και προσθέτει: «εδώ και πολύ καιρό πολιτευόμαστε αμήχανοι κοιτώντας πότε δεξιά και πότε αριστερά, κάνοντας αντιπολίτευση με όρους επικαιρότητας, από μέρα σε μέρα, από θέμα σε θέμα. Αυτή η κατάσταση δυστυχώς δεν είναι αναστρέψιμη», αναφέρει ενώ τάσσεται υπέρ της ανασύνθεσης ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού φιλελεύθερου σοσιαλδημοκρατικού φορέα.

«Ένα ακόμη μικρό κόμμα που βρίσκεται διαρκώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας έτσι όπως έχει εξελιχθεί το Ποτάμι, δεν μπορεί πια να προσφέρει στην πολιτική ζωή της χώρας. Η ανασύσταση ενός νέου μαζικού πολιτικού φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι απαραίτητη» αναφέρει σημειώνοντας ότι «σήμερα που η κρίση βαθαίνει και η κυβέρνηση βυθίζει την κοινωνία στην απόγνωση, μια αναπαλαιωμένη ΝΔ πολύ λίγο πείθει στον ρόλο του σωτήρα».