Με απεργία στη ΔΕΗ, ξεκινά η διαδικασία για την πώληση των μονάδων της εταιρείας - Free Sunday
Με απεργία στη ΔΕΗ, ξεκινά η διαδικασία για την πώληση των μονάδων της εταιρείας

Με απεργία στη ΔΕΗ, ξεκινά η διαδικασία για την πώληση των μονάδων της εταιρείας

Σε απεργία βρίσκονται από τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση των μονάδων της επιχείρισης.

«Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που αποδεδειγμένα θα είναι καταστροφή για την δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη», είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης ο οποίος έξω από την πύλη του μεγαλύτερου Ατμοηλεκτρικού σταθμού της χώρας στον Αγ. Δημήτριο της Κοζάνης, τα μεσάνυχτα διαβεβαίωσε ότι στόχος της απεργίας «δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας», αφου διευκρίνισε ότι η επάρκεια του συστήματος είναι μεγάλη.

«Από τα 17.000 MW που είναι η εγκατεστημένη ισχύς, μόνο 5500 έως 6500 MW είναι η ζήτηση και μάλιστα στην μεγαλύτερη αιχμή κατά την διάρκεια του 24ώρου», είπε ο κ.Αδαμίδης.

Όμως στο λιγνιτικό κέντρο δυτικής Μακεδονίας, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τέσσερις μονάδες, η I & II στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, η 2η στον ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ νωρίς το πρωί αποφασίστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας και η μονάδα στον ΑΗΣ Αμυνταίο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, Μόσχο Μόσχου η συμμετοχή αγγίζει το 100%, και εργάζεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με τον νόμο και τα συστήματα της αποκομιδής της τέφρας, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι μονάδες που βρίσκονται στο σύστημα.

Την ίδια ώρα στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ξεκινά η ακρόαση των φορέων για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

«Θα εξηγήσουμε στους βουλευτές τι σημαίνει για τις λιγνιτοφόρες περιοχές της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης η πώληση σε ιδιώτες των καλύτερων και πιο ανταγωνιστικών μονάδων που διαθέτει η ΔΕΗ», δηλώνει η ΓΕΝΟΠ.