Ο Γ. Κυρίτσης επιπλήττει τον Ρουβίκωνα γιατί "χτύπησε" την Γαλλία - Free Sunday
Ο Γ. Κυρίτσης επιπλήττει τον Ρουβίκωνα γιατί "χτύπησε" την Γαλλία

Ο Γ. Κυρίτσης επιπλήττει τον Ρουβίκωνα γιατί "χτύπησε" την Γαλλία

Στη σύλληψη ενός 22χρονου, οποίος είχε προσαχθεί χθες μετά από την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Γαλλίας, προχώρησε η αστυνομία επειδή, όπως έγινε γνωστό, στα χέρια του βρέθηκαν υπολείμματα από μπογιές”.

Ο 22χρονος ενώ είχε προσαχθεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχες ενέργειες του Ρουβίκωνα, ανάμεσα στις; οποίες και η διακοπή ομιλίας του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου πριν δύο μήνες.

Η επίθεση στην πρεσβεία έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας., γεγονός που ως πολιτική επιλογή αποδοκιμάστηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση.

«Δεν συμφωνώ γιατί νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επιδιώξουμε καλές σχέσεις με την Γαλλία. Αν χαλάσουν οι σχέσεις μας από αυτό; Ούτε μια στο εκατομμύριο», είπε.ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος όμως επανέλαβε την άποψη του ότι οι ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι "ακτιβισμός", ο οποίος, όμως προειδοποίησε ότι «καμιά φορά ο ακτιβισμός είναι παράνομο πράγμα».

«Ο Ρουβίκωνας είναι πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό. Το πετάω μπογιές είναι κλασική περίπτωση ακτιβισμού», δήλωσε ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος είπε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν είναι «εγκληματικότητα αλλά παραβατικότητα» αλλά «καμιά φορά ο ακτιβισμός είναι παράνομο πράγμα».