Αλ. Τσίπρας: Στον ορίζοντα υπάρχει μόνο η καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα - Free Sunday
Αλ. Τσίπρας: Στον ορίζοντα υπάρχει μόνο η καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα

Αλ. Τσίπρας: Στον ορίζοντα υπάρχει μόνο η καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα ούτε συνέχεια του μνημονίου ούτε η μη καθαρή έξοδος . Αυτό που υπάρχει είναι η καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά και στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, σημειώνοντας πως «απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απαράδεκτους συμψηφισμούς», ενώ ζήτησε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωσή τους.

Αναφερόμενος στην οικονομία σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάναμε καλά που δεν εγκαταλείψαμε το πλοίο, που παλέψαμε να κρατήσουμε το σκαρί στη φουρτούνα. Καταφέραμε το μείζον , να σταματήσουμε την πορεία της κοινωνίας προς το γκρεμό και την εξαθλίωση. Πετύχαμε την ανάκαμψη της οικονομίας και τη στήριξη των αποκλεισμένων και των ανέργων».

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα, η ελληνική πλευρά έχει γίνει σαφής ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε πει ότι βεβαίως συζητάμε με το ΔΝΤ προσπαθώντας να βρούμε μία λύση, ωστόσο δεν θεωρούμε ότι πιθανή μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο 3ο πρόγραμμα είναι και το τέλος του κόσμου».