Κόντρα ΝΔ - ΥΠΟΙΚ για σύμβουλο του Τσακαλώτου που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού - Free Sunday
Κόντρα ΝΔ - ΥΠΟΙΚ για σύμβουλο του Τσακαλώτου που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού

Κόντρα ΝΔ - ΥΠΟΙΚ για σύμβουλο του Τσακαλώτου που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού

Απαντήσεις από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τον σύμβουλο του που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία φοροδιαφυγής, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία. 

ΝΔ: Τι συμβαίνει με τους συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου;

 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, βασικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία φοροδιαφυγής και επιδίωξε τη νόμιμη αμοιβή του.  

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεδομένου ότι για την απόδοση της εν λόγω αμοιβής απαιτείται η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών, οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες του φέρονται -βάσει των ισχυρισμών του καταγγέλλοντα- να ζήτησαν μίζα για να προωθήσουν το αίτημά του.

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για μια τόσο σοβαρή καταγγελία και είναι απορίας άξιον γιατί δεν το έχουν ήδη πράξει 48 ώρες μετά το δημοσίευμα.  Για το θέμα η Νέα Δημοκρατία ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναμένοντας από τον κ. Τσακαλώτο να διαφωτίσει τους πολίτες για τις καταγγελίες σε βάρος των συνεργατών του».

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι; «Διαφεύγει προφανώς της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός ότι η υπόθεση στην οποία αναφέρεται έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών από τις 14 Νοεμβρίου 2017.
Τους συνιστούμε να είναι: 
α) πιο προσεκτικοί και
β) περισσότερο πρόθυμοι να απαντήσουν για τις δικές τους σχέσεις με τις offshore».