Ο Μητσοτάκης απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια στην άμυνα - Free Sunday
Ο Μητσοτάκης απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια στην άμυνα

Ο Μητσοτάκης απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια στην άμυνα

Παιχνίδια στον χώρο της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητοστάκης, σε ομιλία του στη βουλή με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των δύο γαλλικών φρεγατών.

«Η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρονται για παιχνίδια. Όμως αυτό παρακολουθούμε. Να απειλείται το εθνικό κύρος της χώρας από την ανεπάρκεια και τον ερασιτεχνισμό σας. Και το ανεύθυνο γαϊτανάκι με τις φρεγάτες να συντελείται την ωρα των τουρκικών προκλήσεων» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκθέτει την χώρα.

«Μας εκθέτετε διεθνώς. Δοκιμάζετε τις σχέσεις με τους συμμάχους μας και τραυματίζετε το αίσθημα εθνικής ασφάλειας. Ελπίζω να μην χρειαστεί να έρθω ξανά σε αυτό το θέμα τουλάχιστον δημόσια» είπε.«Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας οργανώνει συνέντευξη τύπου για πράγματα που δεν θα έπρεπε να μιλάμε δημόσια. Και να προσπαθεί ο ένας να μπαλώσει όσα είπε ο αναπληρωτής του» είπε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή την διαχείριση του θέματος.«Είναι πρωτοφανές για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα άλλα να λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Καμμένος και άλλα ο Κουβέλης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι στη συνομιλία του με τον κ. Μακρόν ο πρωθυπουργός χάθηκε για άλλη μια φορά στην μετάφραση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρέπεμπψε σε γελοιογραφία η οποία έλεγε ότι «οι φρεγάτες δεν νοικιάζονται στο Airbnb...».