Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αναβάθμιση των 85 αεροσκαφών F-16 - Free Sunday
Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αναβάθμιση των 85 αεροσκαφών F-16

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αναβάθμιση των 85 αεροσκαφών F-16

Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σε VIPER.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών. 

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση των F-16, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η Νέα Δημοκρατία ήταν από τη πρώτη στιγμή υπέρ της αναβάθμισης της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16.  Θα περιμένουμε όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για να τοποθετηθούμε αναλυτικά».

Πάιατ: Μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα

Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 χαιρέτισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ μέσω Twitter. Ο κ. Πάιατ κάνει λόγο για μια «μεγάλη ημέρα για τους συμμάχους μας, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς η αναβάθμιση των F-16 προχωράει ως συνέχεια της επίσκεψης, τον περασμένο Οκτώβριο, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο. Συγχαρητήρια στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και την ομάδα του.