Τεράστια κυβερνητική επιχείριση προστασίας Τσίπρα από το «τσαλάκωμα» στη Λέσβο - Free Sunday
Τεράστια κυβερνητική επιχείριση προστασίας Τσίπρα από το «τσαλάκωμα» στη Λέσβο

Τεράστια κυβερνητική επιχείριση προστασίας Τσίπρα από το «τσαλάκωμα» στη Λέσβο

Επιχείρηση προστασίας του πρωθυπουργού από τις αντιδράσεις που θα συναντήσει στη Λέσβο όπου θα κλείσει τις εργασίες του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Μαξίμου.

Έτσι ο πρωθυπουργός καθ' οδόν προς τη Λέσβο, στις 12:00, θα πραγματοποιήσει στάση στη Λήμνο όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης, επισκεφθεί την 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.Απο εκεί θα αναχωρήσει για τη Μυτιλήνη, και στις 18:00 θα έχει σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι λαϊκές αντιδράσεις

Η ομιλία του με θέμα «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», θα θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση την οποία έχει καλέσει στην Πλατεία Σαπφούς το συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου.

Το όργανο καλεί όλους τους κατοίκους και φορείς του νησιού να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό λύσεις τόσο με τον αυξημένο συντελεστή του ΦΠΑ όσο και με το θέμα των προσφύγων, ενώ όλες οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές. Στην πρόσκληση έχουν ανταποκριθεί διάφορες ομάδες και σύλλογοι

Η ισχυρή αστυνομική παρουσία

Η Αστυνομία κινητοποιήσει 17 διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά στο νησί κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα αλλά και στη διάρκεια της ομιλίας του στο Περιφερειακό Συνέδριο ενώ στο νησί έχει μεταβεί, επίσης, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής με ειδικά οχήματα της υπηρεσίας, άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αλλά και κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που ασχολείται με την προστασία των τηλεπικοινωνιών ενώ ετοιμότητα θα είναι και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Μαξίμου σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει την προστασία Τσίπρα, απέδωσε με ανακοίνωση του την παρπουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην ανησυχία για απρε,βάσεις της “ακροδεξιάς”.

Στην Χίο

Απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, σήμερα Πέμπτη, συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, έχουν οργανωθεί σήμερα στη Χίο μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου, «διαβλέποντας, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ότι δεν υπάρχει πρόθεση» ανταπόκρισης στη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, και την άμεση αποσυμφόρησή τους από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Κυβερνητικοί αντιπερισπασμοί

Λίγο πριν την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης με θέμα τις μεταναστευτικές ροές στη Μυτιλήνη, κάτοικοι της Μόριας, αλλά και της Παναγιούδας, είχαν έντονο διάλογο με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, πριν μπει μέσα στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών για την συνεδρίαση, όπου ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές.
Στη Μόρια βρέθηκε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός βρέθηκε στη Μόρια ο οποίος επιθεώρησε τις συνθήκες διαβίωσης των περίπου 7 χιλιάδων μεταναστών, αριθμό περίπου διπλάσιο από την χωρητικότητα του κέντρου φιλοξενίας.
«Το μεγάλο στοίχημα είναι η βελτίωση των όρων διαβίωσης και ατομικής υγιεινής αυτών των ανθρώπων. Όσο υπάρχει αυτός ο υπερπληθυσμός, τόσο θα υπάρχουν σίγουρα μεγαλύτερες ανάγκες και αυξημένοι κίνδυνοι», δήλωσε ο υπουργός.

Η ΝΔ 

«Ο κύκλος των αποκαλούμενων αναπτυξιακών συνεδρίων για τη δήθεν παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας κλείνει όπως ακριβώς του άξιζε. Ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ που θα τον προστατεύσουν από τον ενθουσιασμό των κατοίκων για τα επιτεύγματά του στην ανάπτυξη και το προσφυγικό», σχολίασε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Το ΚΙΝΑΛ

«Επιστράτευση 17 διμοιριών των ΜΑΤ και τη στρατιά αστυνομικών για να φτιάξουν γύρω από τον κ. Τσίπρα κλοιό ασφαλείας στη διάρκεια της επίσκεψης. Μπορεί να κρατήσουν μακριά του τους αγανακτισμένους κατοίκους, να κρύψουν για λίγο τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης, όλοι ξέρουν όμως ότι μετά τις φιέστες τα προβλήματα θα είναι εκεί» ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής.