Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε αποχή από την αξιολόγηση - Free Sunday
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε αποχή από την αξιολόγηση

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε αποχή από την αξιολόγηση

Αποχή και από τη φετινή διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ λίγο πριν εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα κηρύσσει την έναρξη της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα αφορά τις «επιδόσεις» τους για το 2017.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό αλλά και τα προβλεπόμενα στο μνημόνιο, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, αλλά η ΑΔΕΔΥ καλεί τόσο τους αξιολογητές όσο και τους αξιολογούμενους να μη συμμετέχουν.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη στην συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Κυριακή, είχε διαβεβαιώσει ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά και με ευρεία συμμετοχή των υπαλλήλων αν και είχε καλέσει σε διάλογο την ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας ότι το υπουργείο «είναι πάντοτε ανοιχτό στον διάλογο για όλα τα θέματα που απασχολούν τη δημόσια διοίκηση» αν και μέχρι στιγμή, οι συναντήσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο έχει θεσμοθετήσει την ηλεκτρονική διεξαγωγή της μέσω πλατφόρμας με «δικλίδες ασφαλείας» για την απρόσκοπτη διενέργεια της διαδικασίας, η ανθεκτικότητα των οποίων θα κριθεί μετά την εφαρμογή τους μετά την περυσινή ακύρωση της αξιολόγησης στους δήμους και την συμμετοχή κατά 70% στην κεντρική διοίκηση.

Βσει του σχετικού νόμου η αξιολόγηση θεωρείται έγκυρη ακόμα και αν συμμετέχει σε αυτήν ένας εκ των δύο αξιολογητών. Εφόσον και οι δύο αξιολογητές επιλέξουν να απέχουν, τότε το φύλλο της αξιολόγησης μπορεί να συμπληρωθεί μόνο από τον υπάλληλο. Στις ρυθμίσεις «ασφαλείας» που ψηφίστηκαν περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει αποκλεισμό από τις κρίσεις προϊσταμένων όσων υπαλλήλων δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση, διάταξη, την απόσυρση της οποίας απαιτεί η ΑΔΕΔΥ.