Δραγασάκης: Δεν μπορεί η συμφωνία για την Ελλάδα να εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών - Free Sunday
Δραγασάκης: Δεν μπορεί η συμφωνία για την Ελλάδα να εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών

Δραγασάκης: Δεν μπορεί η συμφωνία για την Ελλάδα να εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών

«Οι προϋποθέσεις για συμφωνία υπάρχουν. Δεν υπάρχει ομοφωνία, ωστόσο ο καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του» υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου.

«Στις 20 Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρξει συμφωνία, είτε δρομολόγηση της συμφωνίας σε ορατό χρόνο. Δεν μπορεί η συμφωνία για την Ελλάδα να εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Γ.Δραγασάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση επιδιώκει μια συμφωνία προωθητική του στόχου της εξόδου στις αγορές το 2017 και της λήξης του μνημονίου το καλοκαίρι του 2018.

«Δεύτερη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να είναι συνολική, ώστε “να φωτίζει” τον δρόμο της ελληνικής οικονομίας μετά το 2018, και να περιλαμβάνει πρόνοιες για τα πλεονάσματα, το χρέος και την ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο ίδιος κάνει λόγο για «επιδίωξη επίτευξης “καθαρής” συμφωνίας που να επιτρέπει την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές το 2017 καθώς επίσης και η συμφωνία να μην επιβάλλει νέα λιτότητα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση στηρίζεται για την επίτευξη της συμφωνίας, στα αποτελέσματα που έχει επιτύχει, στην απόδοση των στόχων και στο ότι μια θετική συμφωνία για την Ελλάδα θα είναι θετική και για την Ευρώπη».

Ο ίδιος απέδωσε τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης «αποκλειστικά σε αποκλίνουσες εκτιμήσεις και αντιφατικές επιδιώξεις των δανειστών» και διευκρίνισε λέγοντας πως λόγω διαφόρων σκοπιμοτήτων, «το ΔΝΤ αρνείται να δει την πραγματικότητα, παρότι συνέχεια ζητά αριθμούς».

Αναφερόμενος δε, στον Β.Σόιμπλε, σημείωσε ότι Γερμανός υπουργός Οικονομικών «θέλει το ΔΝΤ αλλά όχι τους όρους που θέτει το ΔΝΤ».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «όταν ο Ζ.Γκάμπριελ στην Γερμανία δείχνει τον υπαίτιο, δεν μπορεί στην Ελλάδα να κατηγορείται η ελληνική πλευρά, ακόμα κι όταν δεν φταίει».

Αναφερόμενος στον τουρισμό ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως «στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη», χαρακτηρίζοντας τον ως «καταλυτικό μοχλό για την ανάπτυξη όλης της οικονομίας».

«Στόχος οι ξένες επενδύσεις, η ενδογενής παραγωγή, η Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου η Περιβαλλοντική προστασία και η ποιοτική τουριστική ανάπτυξη».