Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα σε πιθανούς στόχους αντίδρασης για τη Γάζα - Free Sunday
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα σε πιθανούς στόχους αντίδρασης για τη Γάζα

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα σε πιθανούς στόχους αντίδρασης για τη Γάζα

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους ισραηλινών και αμερικανικών συμφερόντων που μπορούν να σηματοδοτήσουν την αντίθεση ακτιβιστικών ομάδων σε όσα συμβαίνουν στην Γάζα, έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Οι ομάδες ένστολης αστυνόμευσης πήραν εντολή για πιο αυστηρή επιτήρηση εγκαταστάσεων των διπλωματικών αντιπροσωπειών και επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Από το βράδυ της Δευτέρας, η ΓΑΔΑ έχει θέσει σε ισχύ μέτρα αυξημένης επιτήρησης στόχων ενώ η υποδιευθυνση Κρατικής Ασφάλειας κυρίως όμως η Αντιτρομοκρατική έχουν ενεργοποιήσει τα δίκτυα συλλογής πληροφοριών και από την Παλαιστινιακή Κοινότητα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, χθες το βράδυ επίκειτο η έκδοση διαταγής από την ηγεσία της ΓΑΔΑ για αύξηση του ήδη μεγάλου αριθμού των αστυνομικών που διατίθενται για τη φρούριση των πρεσβειών ΗΠΑ και Ισραήλ καθώς και στόχων, που συνδέονται με τις δύο αυτές χώρες.

Χθες μία ομάδα 20 ατόμων κατέλαβαν ακατοίκητο ακίνητο στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια ενώ σε κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες το Λαϊκό Νοσοκομείο υπό τον φόβο «παρέμβασης» μελών του «Ρουβίκωνα» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα στα οποία έχει εμπλακεί προσωπικό του Νοσοκομείου.

Στη φύλαξή του μετείχαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα 2 Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) , μεγάλος αριθμός δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς και αστυνομικοί με πολιτικά.