Θέσεις για την "επόμενη ημέρα" παίρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Θέσεις για την "επόμενη ημέρα" παίρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Θέσεις για την "επόμενη ημέρα" παίρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Το αντίπαλο δέος στην τάση των 53+ δημιουργούν οι υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε απο τη χθεσινή ανοικτή συζήτηση υπό τον τίτλο «Άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και τις προκλήσεις του αύριο», που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το βασικό επιχείρημα απέναντι στην αριστερά των “53+” είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τη φάση του 3% και των μικρών κομματικών ακροατηρίων».

Οι εισηγητές υπογράμμισαν ότι υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στο κόμμα και στην κοινωνική του βάση, καθώς οι οργανωμένες δυνάμεις σε σχέση με την εκλογική δύναμη του κόμματος είναι ένα προς εβδομήντα και πρότειναν τη σύνταξη ενός νέου σχεδίου για ένα κόμμα «ενιαίο και πολύχρωμο», συμμετοχικό με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, με ανοικτές κομματικές λειτουργίες, χωρίς υποομάδες και αποκλεισμούς.

Στόχος τους, όπως διευκρινίζουν, δεν είναι η δημιουργία νέας τάσης, αλλά ενός κοινού «μετώπου» ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Βασικό ρόλο στην προσπάθεια έχουν αναλάβει ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημουλης και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, που ανήκει στην «πλατφόρμα δέκα», ενώ χθες στη συζήτηση πήραν μέρος οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νεκτάριος Σαντορινιός και Γιάννης Μπαλάφας, οι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Στάικος, Αλέξης Χριστόπουλος και Κώστας Δουζίνας και κομματικά στελέχη, ανάμεσα στα οποία ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Κοτσακάς ο Νίκος Σκορίνης, ο Πέτρος Καραγεώργος.