Τσίπρας: Το σχέδιο της επόμενης μέρας περιλαμβάνει τους συμφωνημένους στόχους - Free Sunday
Τσίπρας: Το σχέδιο της επόμενης μέρας περιλαμβάνει τους συμφωνημένους στόχους

Τσίπρας: Το σχέδιο της επόμενης μέρας περιλαμβάνει τους συμφωνημένους στόχους

«Η Ελλάδα από το 2015 υπεραποδίδει έναντι των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και το γεγονός αυτό την καθιστά αξιόπιστη. Το σχέδιο της επόμενης τετραετίας περιλαμβάνει τους συμφωνημένους στόχους. Προϋπόθεση όμως είναι και η μείωση του χρέους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Αυτή η δουλειά που έχει γίνει έμελλε να αποτυπωθεί σε ένα σχέδιο, ένα σχέδιο που βεβαίως θα κοινοποιηθεί και σε όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου. Το κείμενο αποτελεί την αποτύπωση μιας ολιστικής προσέγγισης για το μέλλον της χώρας. Είναι ένα συνολικό πλάνο το οποίο περιλαμβάνει τους σκοπούς και τις επιμέρους ενέργειες για την επίτευξη αυτών των σκοπών… Μιλάμε λοιπόν για μια συνολική στρατηγική με σκοπό την έξοδο από την οικονομική καχεξία», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα ως μία κανονική χώρα πλέον, ως μία χώρα στον πυρήνα της ΕΕ οφείλει να έχει στρατηγική. Η διαδικασία της εκπόνησης ενός μακρόπνοου σχεδίου αναπτυξιακής στρατηγικής έχει ακολουθηθεί και από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία και στην πραγματικότητα συνιστά μια πράξη ευθύνης», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο περιστατικό της επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.

«Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της  αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους», είπε ο πρωθυπουργός που εξαπέλυσε τα πυρά του στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της».