Ο Τσίπρας θέλει να παίξει μπάλα με την αξιολόγηση πριν το Mουντιάλ - Free Sunday
Ο Τσίπρας θέλει να παίξει μπάλα με την αξιολόγηση πριν το Mουντιάλ

Ο Τσίπρας θέλει να παίξει μπάλα με την αξιολόγηση πριν το Mουντιάλ

Την 14η Ιουνίου έχει βάλει ως στόχο ο πρωθυπουργός για την ολοκλήρωση της ψήφισης των προαπαιτουμένων για την τέταρτη αξιολόγηση, όπως προκύπτει από όσα είπε σε φιλική συζήτηση με δημοσιογράφους στη βουλή.

Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε τυχαία στη βουλή με τους κοινοβουλευτικοούς συντάκτες, οι οποίοι με την ευκαιρία τον ρώτησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφιστούν τα μέτρα.

«Φέτος θα έχουμε θερινά», απάντησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όταν κάποιος από τους συντάκτες υπενθύμισε πως φέτος υπάρχει και το Μουντιάλ, απάντησε γελώντας:

«Σωστό, αρχίζει και νωρίς φέτος, έχει τρία παιχνίδια την ημέρα, πρέπει να έχουμε τελειώσει μέχρι τότε».

Η αναφορά του κ.Τσίπρα γίνεται την επομένη της χθεσινής ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την οποία ζήτησε χθες από τους υπουργούς του να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα το αργότερο έως τις 10-12 Ιουνίου και να ψηφιστούν, όπως και το μεσοπρόθεσμο για τη διετία 2019-2020.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την έγκαιρη ολοκλήρωση από πλευράς κυβέρνησης των αναγκαίων βημάτων, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στον οδικό χάρτη για την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά και στη συζήτηση για το χρέος, ενώ είπε ότι η τέταρτη αξιολόγηση περιλαμβάνει σειρά θετικών μέτρων, τα οποία αφορούν την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την ενδυνάμωση της πρωτοβάθμιας υγείας και την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας με το επίδομα ενοικίου.

Οσον αφορά το αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο ερχόμενο Eurogroup, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αναφέρεται σε δύο καθοριστικές συνισταμένες: τις θεσμικές αλλαγές αφενός και τα χρηματοδοτικά εργαλεία αφετέρου. Μάλιστα, περιέγραψε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που αφορά τις επιχειρήσεις.

Πηγές αναφέρουν ότι το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση γύρω 7 με 9 Ιουνίου, ενώ θα συνεδριάσει το Washington Group πριν τις 24 Μαΐου.