Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Μητσοτάκη - Free Sunday
Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Μητσοτάκη

Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Μητσοτάκη

«Ότι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη, θα του το πούμε από κοντά και σύντομα», έγραψε σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο κ.Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο οποίος θεωρείται εκ των ιδρυτών του Ρουβίκωνα.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση αναφέρεται:

«Ο Μητσοτάκης έβγαλε τηλεοπτικό διάγγελμα για μας. Το ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο υβρίδιο της Νέας Δημοκρατίας στα καλύτερά του. Εμείς δεν βγάζουμε διαγγέλματα. Ότι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη, θα του το πούμε από κοντά και σύντομα».

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η απόφαση για την επίθεση στο ΣτΕ ελήφθη σε συνάντηση αναρχικών απ’ όλη την Ελλάδα, που φιλοξενήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Η εφημερίδα επικαλείται αστυνομικές πηγές,οι οποίες αναφέρουν ότι το διήμερο 19 - 20 Μαΐου φιλοξενήθηκε στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» στου Ψυρρή το πρώτο τακτικό συνέδριο της Αναρχικής Ομοσπονδίας, στο οποίο συμμετείχαν μέλη του «Ρουβίκωνα», της Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας (ΑΣΥΝΦ) και της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, δηλαδή των τριών ομάδων αναρχικών, που το βράδυ της Δευτέρας προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο κτίριο του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου στην οδό Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, ο Ρουβικωνας βρίσκεται σε «επιχειρησιακή κόπωση», γεγονός που συνάγεται ότι στην επίθεση στο ΣτΕ συνέπραξε με άλλες αναρχικές οργανώσεις, με στόχο να μπορέσει να συνεχίσει τις καταδρομικές επιθέσεις και τα χτυπήματα.