Τσίπρας: Σε δύο μήνες οριστική έξοδος από τα μνημόνια - Free Sunday
Τσίπρας: Σε δύο μήνες οριστική έξοδος από τα μνημόνια

Τσίπρας: Σε δύο μήνες οριστική έξοδος από τα μνημόνια

Σε αισιόδοξους τόνους κινήθηκε η πρωτολογία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για το μεταμνημονιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «σε δύο μήνες η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια» ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη Ν.Δ. κατηγορώντας την για «καταστροφολογία» και «υπονόμευση» των προσπαθειών της χώρας.

«Τον Αύγουστο του 2018, τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο και αυτή είναι η οριστική, αμετάκλητη εξέλιξη» τόνισε ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καταλήξουν οι συζητήσεις για τα δύο ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το «χρόνιο αγκάθι του δημοσίου χρέους» και τη διαμόρφωση του καθεστώτος του πλαισίου εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων».

«Έχουμε μια οικονομία που τρέχει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Κλείνει σιγά σιγά η μεγάλη πληγή της ανεργίας… Το 2017 έκλεισε με νέα δημοσιονομική υπεραπόδοση, όπως συνέβη και το δύσκολο 2015 και το 2016 όπου είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα σε αυτούς που πραγματικό το έχουν ανάγκη» συνέχισε ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το ίδιο θα καταφέρει να πράξει η κυβέρνηση και το 2018.

«Θα περίμενε κανείς ότι η θετική προοπτική για τον τόπο θα ηταν καλοδεχούμενη από όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου. Η αξιωματική αντιπολίτευση όμως δείχνει να ενοχλείται» επισήμανε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι «συνεχίζει εμμονικά την ίδια γραμμή, μία γραμμή που δεν είχε καμία συναίσθηση ευθύνης που βασίζεται στη διαστρέβλωση, στην προπαγάνδα και στην καταστροφολογία».

Μάλιστα, επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «δεν σας αρέσει το σχέδιό μας. Τιμή μας! Έχουμε ιδεολογικές διαφορές. Εσείς τι μας έχετε πει το τελευταίο διάστημα: Ότι θεωρείτε το 8ωρο ξεπερασμένο, ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις; είναι ιδεοληψία της αριστεράς...» και προσθέτοντας ότι «η προσπάθεια να βασιστεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην διαρκή μείωση του μισθού δεν είναι τίποτα άλλο από επιδότηση στον εργοδότη που δεν θέλει να επενδύσει. Γι'αυτό πιστεύουμε ότι το μοντέλο σας είναι αποτυχημένο».