Γεννηματά: Αρκετά με τα πολιτικά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Γεννηματά: Αρκετά με τα πολιτικά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά: Αρκετά με τα πολιτικά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη φράση: «Ζητάω εκλογές γιατί το επόμενο διάστημα θα έρθουν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου. Η περίφημη καθαρή έξοδος είναι ένα 4ο μνημόνιο» η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά οριοθέτησε το πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την επόμενη μέρα των προγραμμάτων.

Απευθυνόμενη στην πρωθυπουργό, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Αρκετά με τα ψέματα και με τα παραμύθια, το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε και η ελπίδα που υποσχεθήκατε τόσες φορές δεν ήρθε ποτέ» και εκτίμησε ότι «η έξοδος από το μνημόνιο Τσίπρα οδηγεί σε νέο μνημόνιο» και επανέλαβε το αίτημά της για εκλογές. «Ζητώ εκλογές όχι μόνο γιατί διαλύσατε το σήμερα, αλλά γιατί υποθηκεύετε και το αύριο» ανέφερε.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι δεν άκουσε «ούτε λέξη για το τι θα γίνει στον τόπο». «Επιλέξατε να κάνετε κριτική στο παρελθόν και μονομέτωπη κριτική στη Ν.Δ.. Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί έχετε επιλέξει στρατόπεδο και υλοποιείτε συντηρητικές πολιτικές» σημείωσε.

Μάλιστα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υλοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια συντηρητικές πολιτικές. Από το 2016 έπρεπε να έχουν επενέλθει οι εργασιακές διαπραγματεύσεις. Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «από τα 88 προαπαιτούμενα μόνο ένα μικρό μέρος έχει υλοποιηθεί. Μήπως σχεδιάζετε να μεταφέρετε ένα μεγάλο μέρος τους μετά τη λήξη του προγράμματος, πεσκέσι στην επόμενη κυβέρνηση;» και ζήτησε από την κυβέρνηση να εξηγήσει ποιο είναι το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, υπογραμμίζοντας ότι «η σωστή έξοδος από τα μνημόνια απαιτεί ένα δεσμευτικό πλαίσιο συναίνεσης για τα επόμενα χρόνια».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δείχνετε προκλητική ανοχή στη βία και την ανομία», ενώ έστεψε τα πυρά της και προς την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «με προβληματίζει και η στάση της ΝΔ. Παρακολουθεί την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται και δίνει ραντεβού τον Σεπτέμβριο. Αφήνετε, κύριοι της ΝΔ, τον κ.Τσίπρα να καθορίσει εν λευκώ τις εξελίξεις».