Κουτσούμπας: Αντιλαϊκή η κυβέρνηση, αντιλαϊκή και η αντιπολίτευση - Free Sunday
Κουτσούμπας: Αντιλαϊκή η κυβέρνηση, αντιλαϊκή και η αντιπολίτευση

Κουτσούμπας: Αντιλαϊκή η κυβέρνηση, αντιλαϊκή και η αντιπολίτευση

Ως τις δύο όψεις «του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος» περιέγραψε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την κυβέρνηση από τη μία πλευρά, και τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ από την άλλη.

Μιλώντας στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, καταλόγισε στην κυβέρνηση πως είναι «γαντζωμένη» στην καρέκλα της, αλλά και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ πως έχουν «σύνδρομο στέρησης» της εξουσίας. «Είστε ούνα φάτσα, ούνα ράτσα», τόνισε.

Σημείωσε ότι η συζήτηση στη Βουλή είναι αποκαλυπτική, αποδεικνύοντας «πόσο έχει προχωρήσει η σύγκλιση των αστικών κομμάτων στην στρατηγική του κεφαλαίου».

Επισήμανε, δε, ότι «η ελληνική καπιταλιστική οικονομία πέρασε σε φάση ανάκαμψης» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβει πως «αυτή η ασθενική, ίσως και ασταθής, ανάπτυξη φέρνει θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, ανάπτυξη της τεχνολογίας και έμπειρο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, εκτιμώντας ότι μπορεί να βαδίσει τον δρόμο της αλληλεγγύης και της δημιουργίας, σε ειρήνη με τους λαούς της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ