Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει "αποφασιστικότητα Τσίπρα" για λύση στο όνομα - Free Sunday
Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει "αποφασιστικότητα Τσίπρα" για λύση στο όνομα
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν.Κοτζιάς με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Α.Γκουτιέρες

Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει "αποφασιστικότητα Τσίπρα" για λύση στο όνομα

Την διαβεβαίωση ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να λύσει το θέμα του ονόματος, δίνει, μιλώντας με καθεστώς ανωνυμίας, κυβερνητικός παράγοντας ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters, λίγες ώρες πριν από τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογο του τη πΓΔΜ στη Νέα Υόρκη, παρουσία του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, «αν υπάρξει μια συμφωνία θα είναι μπόνους. Ο Τσίπρας θα πει "σας έβγαλα από το Μνημόνιο, έλυσα το ζήτημα των Σκοπίων". Με αυτό τον τρόπο ίσως να μπορέσει να καλύψει άλλες απώλειες».

«Εγώ λέω ότι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος είμαι, αλλά έχω τη θέληση να βρω λύση. Και πρέπει να έχει και η άλλη πλευρά τον πραγματισμό και το ρεαλισμό να βρει λύση» δηλωσε σε δημοσιογράφους, ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος επανέλαβε ότι «λύσεις είναι οι λύσεις συμβιβασμού». «Ξέρω ότι πολλές δυνάμεις και στις δυο κοινωνίες θα προτιμούσαν λύσεις κατά το δοκούν, αλλά δεν υπάρχουν στις διεθνείς σχέσεις τέτοιου είδους λύσεις» είπε μετά από την συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο κ.Κοτζιάς, οποίος διευκρίνισε ότι δεν περιμένει νέα πρόταση από τον κ. Νίμιτς.

«Εμείς έχουμε κάνει τη σύνθεση όλων των προτάσεων, αλλά παραμένει ανοιχτό το θέμα του ονόματος, περιμένουμε τη σοφία του στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης», είπε ο Υπουργός.