Τζανακόπουλος: Η ΝΔ υπέστη στρατηγική ήττα - Free Sunday
Τζανακόπουλος: Η ΝΔ υπέστη στρατηγική ήττα

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ υπέστη στρατηγική ήττα

«Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέστησε πιο σαφή από ποτέ τη στρατηγική ήττα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη μπροστά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μετά από 8 ολόκληρα χρόνια» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «οι πρωτοφανείς αντιφάσεις του προέδρου της ΝΔ προδίδουν το μέγεθος του αδιέξοδου του».

Όπως σημειώνει ο Δ. Τζανακόπουλος, «το πρόγραμμα που έχει βασίζεται στις απολύσεις, τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα και συνολικά τη συντριβή της εργασίας. Και τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το πρόσχημα ενός νέου μνημονίου».

Για αυτό το λόγο, συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ομολόγησε χθες στη Βουλή, δε θέλει ούτε την καθαρή έξοδο στις αγορές την οποία επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση ούτε την πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους Έλληνες πολίτες.

Σε ό,τι αφορά τα ευφάνταστα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που διαρρέει η ΝΔ, ο πρωθυπουργός έχει κουραστεί να επαλαμβάνει πως αυτές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας. Ας μη βιάζεται η ΝΔ, θα χάσει στην ώρα της».