Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι δεν θα τάξει - Free Sunday
Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι δεν θα τάξει

Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι δεν θα τάξει

Τη δέσμευση ότι δεν θα τάξει "λαγούς με πετραχήλια" στους πολίτες, αλλά θα ακολουθήσει το μεταρρυθμιστικό μοντέλο που θα ανοίξει το δρόμο στην ανάπτυξη και στην ευημερία, επανέλαβε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μια κυβέρνηση ΝΔ να αναθεωρήσει τον ποινικό κώδικα ώστε να τιμωρούνται συστηματικές ενέργειες που ζημιώνουν την εικόνα της χώρας, όπως αυτές του Ρουβικωνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε οτι η αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα» είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης καθώς οι ηγέτες και τα μέλη του «Ρουβίκωνα» είναι γνωστά, καθώς αναρτούν μηνύματα και απειλές στο Facebook, από τις οποίες, όπως είπε, ο ίδιος προσωπικά,ούτε φοβήθηκε ούτε προβληματίστηκε ενώ αντιπαρέβαλε την αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών στην Τήνο, όπου δύναμη 10 αστυνομικών συνέλαβε τους δράστες εισβολής, με αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα, όπου μετά από επεισόδια έξω από την Βουλή οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ δίνει υπερβολικά μεγάλη αξία στη δράση του Ρουβίκωνα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως δεν είναι δυνατόν να παραγνωρίζουμε εφόδους σε πρεσβείες και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Υπογράμμισε δε πως υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στην βία χαμηλής έντασης και μια υψηλότερη, πιο επικίνδυνη κλίμακα, η οποία «ξεκινά με μολότοφ και καταλήγει στα καλάσνικοφ».

"Λέμε εδώ και ενάμιση χρόνο, από τη στιγμή που ψηφίστηκαν τα μέτρα περικοπών των συντάξεων και του αφορολόγητου, για τέταρτο μνημόνιο. Σήμερα που οι συνταξιούχοι βλέπουν αυτό που έρχεται δικαιωνόμαστε. Τα συμπληρωματικά μέτρα των 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ δε συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Από τη στιγμή που μπορεί να υπάρξει δημοσιονομική υπέρβαση, κάθε κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα με τον τρόπο που θέλει. Εμείς φανταζόμαστε ένα άλλο μείγμα αντιμέτρων. Εγώ θα επιστρέψω χρήματα σε αυτούς από τους οποίους τα πήρε ο κ. Τσίπρας. Πρώτη μου προτεραιότητα είναι η μείωση της φορολογίας. Όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Όπως ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής στο 9%", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Σκάι".

Κληθείς να σχολιάσει τα περί επαναδιαπραγμάτευσης των ήδη ψηφισμένων μέτρων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μέτρα που είναι ήδη ψηφισμένα και που δύσκολα αλλάζουν αυτή τη στιγμή. "Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε το βάρος ως προς το φορολογητέο εισόδημα. Δική μου προτεραιότητα είναι να δημιουργήσω θέσεις απασχόλησης. Να μειώσω την ανεργία. Από εκεί θα έρθει η ανακούφιση.  Δεν πρόκειται να δεσμευθώ δημόσια για τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να το κάνω την επόμενη ημέρα. Θέλω να κερδίσω μεταρρυθμιστικό πρόσημο, ώστε να συζητήσω με τους εταίρους ότι αυτά τα πλεονάσματα δε χρειάζονται ως ενέχυρο για το μεταρρυθμιστικό πρόσημο της κυβέρνησης. Εγώ δίνω την ελπίδα της αλήθειας και όχι του ψέματος. Δε θα τάξω λαγούς με πετραχήλια. Λέω ότι θα πετύχω το καλύτερο δυνατό. Τον κ. Τσίπρα τον έχω ικανό για τα πάντα. Να πάει στη ΔΕΘ, να φορέσει γραβάτα, να πει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και να πει ότι δε θα κόψει συντάξεις. Σε λογική λαϊκισμού εγώ δε θα μπω", σημείωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι το "γαλάζιο" σχέδιο δίνει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες. "Ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να περάσει ούτε μία ιδέα για το μέλλον. Εμείς θα δώσουμε μία ρεαλιστική ελπίδα μίας χώρας που δε θα σέρνεται", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για "τραγικές στρεβλώσεις στις συντάξεις χηρείας", τις οποίες η ΝΔ θα τις επανεξετάσει και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.