Θεοχαρόπουλος υπέρ λύσης στο Σκοπιανό - Free Sunday
Θεοχαρόπουλος υπέρ λύσης στο Σκοπιανό

Θεοχαρόπουλος υπέρ λύσης στο Σκοπιανό

«Είμαι υπέρ της λύσης και όχι ενός νέου αδιεξόδου και όλοι θα πρέπει να τοποθετηθούν στη βάση των νέων δεδομένων» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για τις διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά την ονομασία της πΓΔΜ.

«Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση, διαχρονική, του Μακεδονικού. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να τοποθετηθούν χωρίς ασάφειες. Εδώ που έχουμε φτάσει απαιτείται λύση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: σύνθετη ονομασία, erga omnes για χρήση έναντι όλων και νομικές διασφαλίσεις όσον αφορά τα προβλήματα του αλυτρωτισμού» σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Τα ονόματα που έχουν "πέσει" στο τραπέζι από τον διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς», πρόσθεσε, "θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από τη χώρα μας με βάση τον γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό --το severna, το gorna, το nova είναι προσδιορισμοί που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί, αν εξασφαλιστεί το erga omnes. Καλώ, λοιπόν, τον κ. Τσίπρα, από τη στιγμή που ο κ. Κοτζιάς έχει ολοκληρώσει από τη δική του πλευρά τη διαπραγμάτεση, να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά ώστε να προχωρήσει σε μία λύση με αυτά τα χαρακτηριστικά», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα τόσο από τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, όσο και από την ελληνική πλευρά, ενώ σχολιάζοντας τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει εθνική συνεννόηση επί του συγκεκριμένου θέματος, ανέφερε ως κυρίαρχη «τη στάση του κ. Καμμένου που από την αρχή κάνει κάθε τι για να τορπιλίσει τη δυνατότητα επίλυσης» αλλά και «του κ. Μητσοτάκη, που στο Μακεδονικό πήγε πίσω από τα συλλαλητήρια, πίσω από μία στάση, η οποία δείχνει ότι δεν έχουμε ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες στη χώρα μας, δηλαδή το να χαϊδεύουμε αυτιά και σε κρίσιμα εθνικά θέματα να μην μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος».