Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Χειμωνάς - Free Sunday
Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Χειμωνάς

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Χειμωνάς

Την παραίτησή του ανακοίνωσε με μακροσκελή γεμάτη αιχμές ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται στις ευκαιρίες που έχασε το ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «ξύλινη γλώσσα σχεδόν όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από την πρόεδρο ως τον τελευταίο γραμμιτζή στο Facebook».

«Το βλέπεις στη φρασεολογία α λα ΣΥΡΙΖΑ των ανακοινώσεων του Γραφείο Τύπου αλλά και στα ανορθόγραφα κεφαλαία των πασοκοτρόλ στα σόσιαλ μίντια. Το βλέπεις στην προσταγή: "Κερδάμε γι αυτό βουλώστε το!". Το διαπίστωσες στην ψήφο υπέρ της τροπολογίας του ανεκδιήγητου νόμου Παππά για τα κανάλια, στη στήριξη του "μποναμά"-απάτη στους συνταξιούχους. Στην απουσία της ίδιας της Φώφης από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. Κάπως έτσι φτάσαμε στα τάρταρα με την ατάκα: “Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει”», συνεχίζει.

Παράλληλα σημειώνει ότι «το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύει να εξελιχθεί σε τίποτα. Έχει καταλήξει ένας είδος ΚΚΕ χωρίς όμως το πάθος της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ και χωρίς την διαχρονική ιδεολογία που ασπάζεται το κόμμα του Περισσού. Το ΠΑΣΟΚ έχει βαλτώσει. Αποτελεί ένα είδος «tribute band» στο ΠΑΣΟΚ του «βρόμικου» 89. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι καν Κεντροαριστερά. Είναι ένα light εθνολαϊκιστικό κόμμα. Ένας diet ΣΥΡΙΖΑ. Light και diet προς το παρόν γιατί θεωρώ πως στην πορεία θα δούμε ακόμα πιο hardcore καταστάσεις».

Εξηγώντας τον βασικό λόγο για τον οποίο αποχωρεί σημειώνει ότι δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί το κόμμα αυτό όπως έχεις μεταλλαχθεί. «Δεν εγκρίνω τις απόψεις του, τις θέσεις του- δεν είμαι καν σίγουρος ποιες ακριβώς είναι οι απόψεις και οι θέσεις του. Δεν βρίσκω να έχω κοινά μαζί του, να με εκφράζει. Από τη στιγμή λοιπόν που δε συμφωνώ με ένα κόμμα γιατί να μένω;

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πανηγυρίζω επειδή το ΠΑΣΟΚ πήγε από το 5,5% στο 6,7% σε κάποια δημοσκόπηση ή να παραμυθιάζω τον κόσμο για "δεύτερες θέσεις" επειδή ο ξάδερφος του μπατζανάκη της θείας της πρώην μου άκουσε πως το γνωστό ιστορικό στέλεχος Φρόσω Κολοϊωάννου, ετών 97, είπε σε συντρόφους πως επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ. Ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με την Πολιτική ήταν για να βοηθήσω να αλλάξουν κάποια πράγματα. Να κομίσω κάτι νέο. Όχι για να συμμετάσχω σε ένα κόμμα- reunion της δεκαετίας του ’80 όπου για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι yes-man», τονίζει.

«By the way, αναφέρομαι συνεχώς στο κόμμα με το όνομά του. "ΠΑΣΟΚ". Γιατί το πρόβλημα δεν είναι η ονομασία ή τα σύμβολα όπως υποστηρίζουν κάποιοι. Αλλού πάσχουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα ένα δυνατό brand name. Αναβάθμιση θέλει. Σαν τα φορμάτ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Και φυσικά δεν θα υιοθετήσω τη μούφα "Δημοκρατική Συμπαράταξη". ΠΑΣΟΚ έχουμε συν 5-6 στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Ποιος δεν είναι ΠΑΣΟΚ; Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου; Οι Κινήσεις (δέκα αξιόλογοι μεν πασόκοι δε που "έβαλαν τα ρούχα τους αλλιώς") ή η ΕΔΕΜ; Αν θεωρείτε πως αυτό αποτελεί Ενωμένη Κεντροαριστερά πάω πάσο», σημειώνει.