Ν.Δ.:Τι λέει ο κ. Τσίπρας για την πρόταση του “Die Linke” να βγει η Ελλάδα από το ευρώ; - Free Sunday
Ν.Δ.:Τι λέει ο κ. Τσίπρας για την πρόταση του “Die Linke” να βγει η Ελλάδα από το ευρώ;

Ν.Δ.:Τι λέει ο κ. Τσίπρας για την πρόταση του “Die Linke” να βγει η Ελλάδα από το ευρώ;

«Η επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς “Die Linke”, Σάρα Βάγκενκνεχτ, προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία και υπενθυμίζει ότι στις 16 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με αντιπροσωπεία του κόμματος, ενώ παράλληλα μίλησε στο συνέδριό του στο Βερολίνο.

Κατά συνέπεια, η Πειραιώς διερωτάται αν είχε γνώση ο κ. Τσίπρας για την επίσημη θέση του «Die Linke», όπως εκφράστηκε μέσω της επικεφαλής του.

«Συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση και, αν ναι, ποια ήταν η αντίδρασή του; Καταδικάζει η κυβέρνηση τη θέση που διατύπωσε το “Die Linke” στο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς;», προσθέτει.

Καταλήγοντας, η Νέα Δημοκρατία ρωτά: «Σε κάθε περίπτωση να υποθέσουμε πως το “Die Linke” ανήκει πλέον στους “ακραίους κύκλους της Ευρώπης, στους προδότες και τους ανόητους”, όπως πολλάκις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει;».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα πολιτικός Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξη της στη Rheinische Post, πρότεινε την ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν η Ελλάδα συνεχίσει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ πολύ σκληρή για την οικονομία της, τότε θα πρέπει να αποφασίσει για τον λαό της».