Αλεξίσφαιρο γιλέκο είχε η 23χρονη που συνελήφθη για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική - Free Sunday
Αλεξίσφαιρο γιλέκο είχε η 23χρονη που συνελήφθη για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική

Αλεξίσφαιρο γιλέκο είχε η 23χρονη που συνελήφθη για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική

Δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια και άλλα αδικήματα σχηματίστηκε σε βάρος δύο ατόμων, ένας άνδρας 26 ετών και μία γυναίκα 23 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την προσαγωγή τους χθες το απόγευμα για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα.

Στο σπίτι της γυναίκας εντοπίστηκε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και φυσίγγια τα οποία εξετάζονται από τους αστυνομικούς για να δουν εάν η 23χρονη συνδέεται με κάποια άλλη υπόθεση.

Ο 26χρονος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι μέλος παλιάς αναρχικής ομάδας με επικεφαλής γνωστό αναρχικό, ενώ θεωρείται και φίλος του Νίκου Μαζιώτη, καθώς είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες περίπου στις 4 το απόγευμα, δέκα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, πέταξαν τρικάκια και έσπασαν μια τζαμαρία στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, στην οδό Μασσαλίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Χθες με ανακοίνωση της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, είχε ζητήσει συλλήψεις για τις επιθέσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.