Κάθε βουλευτής και άποψη στους ΑΝΕΛ- Να παραιτηθεί ο Καμμένος ζητά ο Φίλης - Free Sunday
Κάθε βουλευτής και άποψη στους ΑΝΕΛ- Να παραιτηθεί ο Καμμένος ζητά ο Φίλης

Κάθε βουλευτής και άποψη στους ΑΝΕΛ- Να παραιτηθεί ο Καμμένος ζητά ο Φίλης

Την παραίτηση του Πάνου Καμμένου για τις θέσεις του για τη συμφωνία με τα Σκόπια, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

«Όταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση» δήλωσε συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικαλέστηκε ότι "η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις” και υπενθύμισε ότι “τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας".

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι "ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια ιστορική συμφωνία που μόνο καλά θα φέρει για τη χώρα. Το πρώτο θεσμικό ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για λύση του σκοπιανού. Θα σχολιάσω τη θέση του κ. Καμμένου τη μέρα της ψηφοφορίας", είπε ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, προσέθεσε ότι "αν καταθέσει πρόταση μομφής θα είναι σαν μομφή εναντίον του πατέρα του".
Αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τόνισε: ¨Οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει, αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα". Ως προς την ψηφοφορία στη Βουλή είπε και διαβεβαίωσε ότι "δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. Δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ".

Πάντως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κιτσίκης εξέφρασε την άποψη ότι η κυβερνηση δεν έχει νομιμοποίηση να υπογράψει μία τέτοια συμφωνία, ο κ.Δημήτρης Καμμένος έκανε λόγο για “ηττα” ενώ ο κ.Παπαχριστόπουλος χαρακτήρισε τη συμφωνια “καλή”.