Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια - Free Sunday
Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια

Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια

Με τη φράση «Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια δυστυχώς», απευθύνθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφερόμενος στα υπερπλεονάσματα με τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους. Ωστόσο στο τέλος ο ίδιος ζήτησε να διαγραφεί η επίμαχη φράση από τα πρακτικά.

«Τα δικά μας ήταν ματωμένα τα δικά σας είναι ρόδινα; Αν έχετε τον δημοσιονομικό χώρο, γιατί παίρνετε τα μέτρα περικοπών των συντάξεων και του αφορολόγητου; Κι αν αστοχήσετε;  Κι αν οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν επιβεβαιωθούν; Τότε όχι μόνο δεν θα έχετε χώρο για ελαφρύνσεις, αλλά η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα! Εμφανίζεστε σαν ένας άρχοντας, ένα μέλος της Βουλής των Λόρδων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει να δώσει τίποτα μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Άρα δουλεύετε για την επόμενη κυβέρνηση, για το μέλλον που έρχεται», πρόσθεσε.

«Είναι προφανές πως δεν με παρακολουθήσατε αυτές τις μέρες, ούτε εμένα ούτε τον κ. Χουλιαράκη», απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Το κομμάτι της ομιλίας σας για το υπερπλεόνασμα είναι άστοχο, δεν βασίζεται σε τίποτα», τόνισε. «Δεν έχουμε αυτό τον στόχο για να μοιράσουμε μετά επιδόματα. Φτιάχνουμε δημοσιονομικό χώρο τον οποίο μπορείτε να τον ξοδέψετε».