Ο Καμμένος δεν εμποδίζει στον Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια - Free Sunday
Ο Καμμένος δεν εμποδίζει στον Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια

Ο Καμμένος δεν εμποδίζει στον Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια

Σε επιβεβαίωση της βεβαιότητας του πρωθυπουργού, ότι “ο Πανος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση”, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο κυβερνητικός του εταίρος, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στη βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ.

Ο κ.Τσίπρας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην πρόκληση του κ.Μητσοτάκη να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση του, η οποία χρειάζεται 151 θετικές ψήφους, που σήμερα δεν δείχνει να διαθέτει.

Ο κ. Πάνος Καμμένος προσανατολίζεται να μιλήσει σήμερα δηλώνοντας σε μία επίδειξη στρουθοκαμηλισμού, ότι δεν παρέχει την στήριξη του στον αρμόδιο υπουργό να υπογράψει την συμφωνία αλλά διατηρεί την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.

Έτσι στην αυριανή ψηφοφορία η πρόταση μομφής θα καταψηφιστεί, αλλά η εμπιστοσύνη της βουλής στην κυβέρνηση δεν θα επιβεβαιωθεί, αλλά ο κ.Τσίπρας θα μπορέσει να υπογράψει τη συμφωνία με τον ομόλογο του των Σκοπίων, στις Πρέσπες, ακριβώς επειδή θα καταψηφιστεί η πρόταση μομφής.

Ο κ.Καμμένος θα καταψηφίσει τη συμφωνία, όταν έλθει στη βοιυλή, αφότου η υπογραφή της έχει παράξει όλα τα νομικά αποτελέσματα.

 

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου την πρόθεσή τους να μιλήσουν έχουν δηλώσει περισσότεροι από 170 βουλευτές, από τους οποίους, έως χθες τα μεσάνυχτα είχαν τοποθετηθεί περίπου 30 βουλευτές. Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα μιλήσουν το Σάββατο. Δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Χθες μετά από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο κοινοβουΛευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νϊος Ξυδάκης δέχτηκε η συζήτηση να έχει ολοκληρωθεί εως το βράδυ του Σαββάτου, ενω νωρίτερα ο πρόεδρος της βουλής, Νίκος Βούτσης, είχε θέσει ως όριο για την ολοκλήρωση της τις 2 το μεσημέρι, δηλαδή να διαρκέσει δύο 24ωρα αντί για τρία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.