Κόντρα Μπακογιάννη - Κοτζιά στη Βουλή - Free Sunday
Κόντρα Μπακογιάννη - Κοτζιά στη Βουλή

Κόντρα Μπακογιάννη - Κοτζιά στη Βουλή

Κόντρα μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ξέσπασε στη Βουλή όταν η κυρία Μπακογιάννη είπε στην ομιλία της ότι παρακολουθεί τον κ. Κοτζιά να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση εγγράφων για το Σκοπιανό. «Είναι γνωστή η λογική της Στάζι», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι ο κ. Κοτζιάς έχει εμπειρία από την αλήστου μνήμης συνεργασία του με το καθεστώς Χόνεκερ. 

Απαντώντας ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για ύβρεις που προέρχονται από ένα συγκεκριμένο περιοδικό, που διασυνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη» και για τις οποίες το περιοδικό έχει καταδικαστεί. «Την καλώ είτε να της πάρει πίσω, είτε να δεχθεί την άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο», τόνισε.

«Με μεγάλη χαρά. Ελάτε, κύριε Κοτζιά, να τα βάλουμε κάτω. Να δούμε ποιος στην Ανατολική Γερμανία έγραφε βιβλία, πότε τα έγραφε τα βιβλία, με ποιους συνεργαζόταν. Εδώ είμαστε. Κάντε μου μήνυση κι εγώ θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου αμέσως», ανταπάντησε η κ. Μπακογιάννη.

«Επανέλαβε την ύβρη για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της. Την ίδια μέρα που δημοσίευσαν την ύβρη, δημοσίευαν τις δηλώσεις Στάϊνμάιερ για το πώς μέναμε στη Φρανκφούρτη. Βιβλίο μου, που έχω καμάρι που το συνέγραψα με καθηγητή του πανεπιστημίου της Βρέμης υβρίζεται από περιοδικό που ενδεχομένως να χρηματοδοτείται από την οικογένεια», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Κοτζιάς.

Από την πλευρά της, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε: «Αυτό που αμφισβητώ είναι ότι δεν είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη και το φάγατε. Κάντε μου μήνυση».

«Είναι ψευδή τα δημοσιεύματα για επιστημονική μου κατάρτιση», είπε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε «είμαι εκλεγμένος μέλος στην Οξφόρδη. Στο Αμβούργου έχω κάνει επισκέπτης Καθηγητής. Για το Χάρβαρντ δεν είπα ποτέ ότι είμαι καθηγητής αλλά ερευνητής. Η κ. Μπακογιάννη να μας πει πως απέκτησε το πτυχίο της ».