Παυλόπουλος προειδοποιεί Τσίπρα να μην στείλει επιστολή για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς αναθεώρηση - Free Sunday
Παυλόπουλος προειδοποιεί Τσίπρα να μην στείλει επιστολή για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς αναθεώρηση

Παυλόπουλος προειδοποιεί Τσίπρα να μην στείλει επιστολή για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς αναθεώρηση

Την άποψη ότι παρά τη συμφωνία που υπεγράφη χθες στους Ψαράδες, δεν πρέπει να αποσταλεί πρόσκληση προς ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και δεν θα υπάρξει έναρξη κάθε ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την ΕΕ, χωρίς αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Ινδίας Ραμ Ναθ Κόβιντ στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Πρόσκληση προς ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η έναρξη κάθε ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την ΕΕ προϋποθέτουν προηγούμενη κατάλληλη αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ προς αυτή την κατεύθυνση -όπως άλλωστε δεσμεύθηκε το κράτος αυτό με τη χθεσινή μεταξύ μας συμφωνία- δοθέντος ότι ουδένα δημοκρατικό κράτος νομιμοποιείται να υπογράφει δεσμευτικές γι αυτό Διεθνείς Συνθήκες, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμά του», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την πΓΔΜ και ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή της προοπτική. Τούτο, όμως, προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος του ονόματός της, κατά τρόπο συμβατό με την ιστορία, το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ήτοι κατά τρόπο που εξαλείφει τον αλυτρωτισμό» προσέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.