Η «ασυνήθιστη περίπτωση» της Ελλάδας σήμερα στο Eurogroup. - Free Sunday
Η «ασυνήθιστη περίπτωση» της Ελλάδας σήμερα στο Eurogroup.

Η «ασυνήθιστη περίπτωση» της Ελλάδας σήμερα στο Eurogroup.

Στις 16.00 ώρα Ελλάδας ξεκινάει σήμερα στο Λουξεμβούργο, η συνεδρίαση του Eurogrpoup στην οποία θα ληφθεί η τελική απόφαση τόσο για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος όσο και για το χρέος.

Τη μεν πρώτη την έχει ήδη προαναγγείλλει η καγκελάριος Μέρκελ μετά από τη συνάντηση της με τον γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ενώ στο δεύτερο αναμένεται μία μικρή παρέμβαση στο χρέος.

«θα ήταν λάθος να προσποιηθούμε ότι η ελληνική περίπτωση είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου (που επίσης είχαν λάβει πακέτα διάσωσης)», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Politico, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος προσέθεσε οτι «δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση».

Ο γάλλος επίτροπος αναφέρει ότι «το θέμα δεν έχει λυθεί ακόμη. Δεν έχουν όλα ήδη ‘μαγειρευτεί’, αλλά βρισκόμαστε στη σωστή πορεία» αλλά εκφράζει την βεβαιότητα του ότι «έχουμε τα βασικά υλικά για να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα».


Χθες το Bloomberg είχε χαρακτηρίσει «ζουρλομανδύα» τις πληροφορίες πού είχαν διαρρεύσει πριν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης συμμόρφωσης λέγοντας ότι το μέλλον της χώρας μετά το πρόγραμμα διάσωσης δεν θα έχει και πολύ μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με το παρόν, δηλαδή με το καθεστώς του μνημονίου.

Η κυβέρνηση έχει επενδύσει σε μία καλή απόφαση για το χρέος αλλά δεν προβλέπεται ενώ οι προβλέψεις της Αθήνας για υπερπλεονάσματα 8 δισ. πάνω από τον στόχο ως το 2022 μέσω των οποίων σχεδίαζε παροχές μειώνονται κατά 50% και για το 2018 μηδενίζονται.Παρούσα στη συνεδρίαση θα είναι και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.