Μητσοτάκης: Είτε με 151 είτε 180 βουλευτές, η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών - Free Sunday
Μητσοτάκης: Είτε με 151 είτε 180 βουλευτές, η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Είτε με 151 είτε 180 βουλευτές, η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών

«Η χώρα βαδίζει, ήδη, σε ένα δρόμο διπλά ναρκοθετημένο από ένα Τέταρτο, επί της ουσίας, Μνημόνιο κι από μία πολύ κακή συμφωνία στο Σκοπιανό. Το πρώτο, υπονομεύει σε βάθος χρόνου την Οικονομία, ενώ η δεύτερη ανοίγει εθνικές πληγές με αδιευκρίνιστες ακόμη συνέπειες. Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες, στο πλαίσιο μιας χρονικής σύμπτωσης η οποία προκαλεί εύλογα ερωτήματα».

Αυτό επεσήμανε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο «Export Summit VΙ» του ΣΕΒΕ. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι είτε χρειαστούν 151 βουλευτές για την κύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, είτε 180, το κόμμα του θα καταψηφίσει αυτήν την κακή όπως την χαρακτήρισε συμφωνία στη Βουλή. Αυτή η συμφωνία ξυπνάει ήδη τους εθνικισμούς στη γειτονική χώρα είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απεμπόλησε το πλεονέκτημα που απέκτησε η χώρα στο Βουκουρέστι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η χώρα οδηγείται σταθερά σε όλο και χειρότερη θέση, μόνο και μόνο για να κρατηθούν λίγο παραπάνω στις καρέκλες τους αυτοί που κυβερνούν και σε ότι αφορά τη συμφωνία για το χρέος είπε ότι ουσιαστικά θα είναι μια απλή επιβεβαίωση των όσων είχαν συμφωνηθεί το Νοέμβριο του 2012 αλλά θα συνοδεύεται από αυστηρές δεσμεύσεις και προϋποθέσεις.