Τσίπρας: Δεν θα τη γλιτώσω, θα τη φορέσω τη γραβάτα - Free Sunday
Τσίπρας: Δεν θα τη γλιτώσω, θα τη φορέσω τη γραβάτα

Τσίπρας: Δεν θα τη γλιτώσω, θα τη φορέσω τη γραβάτα

Το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και συγκεκριμένα για το χρέος. 

Η συζήτηση των δυο ανδρών ξεκίνησε με το στοίχημα που είχε βάλει παλαιότερα ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε δεσμευτεί πως εάν ρυθμιζόταν το χρέος θα φορούσε γραβάτα. Απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας, του είπε χαρακτηρίστηκα, «μου φαίνεται δεν θα τη γλιτώσω θα τη φορέσω τη γραβάτα», με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του υπενθυμίζει, ότι είναι πολλοί αυτοί που του έχουν δώσει γραβάτες με πρώτο τον Ματέο Ρέντσι, και τον πρωθυπουργό, να του απαντά ότι «τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται. Ψάχνω ανοιχτό πουκάμισο γιατί δεν έχω».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Χθες είχαμε μια ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος» και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της συμφωνίας την χαρακτήρισε ως συμφωνία πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών.

«Πρόκειται για μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων αλλά σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων.

Έχουμε δημοσιονομικούς στόχους, δεσμευόμαστε σε αυτούς όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα προκείμενου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους» πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση του.

Θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να αναγνωρίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίσατε θεσμικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Αταλάντευτα ήσασταν προσανατολισμένος στην άποψη ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο της ευρωζώνη».

Από τη πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε  στις θυσίες του ελληνικού λαού, πολλές από  τις οποίες όπως είπε προήλθαν και από τα λάθη στους υπολογισμούς αυτών που κατήρτισαν τα προγράμματα.  «Αυτό έχει αναγνωριστεί«, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.