O Tσίπρας έβαλε γραβάτα για να πείσει για το χρέος - Free Sunday
O Tσίπρας έβαλε γραβάτα για να πείσει για το χρέος

O Tσίπρας έβαλε γραβάτα για να πείσει για το χρέος

Στο αίθριο του Ζαππείου πραγματοποιήθηκε τελικά η κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει το χαμόγελο στους βουλευτές του εμφανίστηκε φορώντας μια κόκκινη γραβάτα, ξεκίνησε λέγοντας πως τα στοιχήματα μπαίνουν για να τηρούνται τονίζοντας πως «σήμερα είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα και χαρά να χαμογελάσουμε μαζί», επισημαίνοντας ότι μετά τις χθεσινές αποφάσεις η Ελλάδα γυρίζει οριστικά σελίδα.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά για τη συμφωνία στο Eurogroup στον Ευκλείδη Τσακαλώτο που απουσίαζε και στον Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος προσήλθε με καθυστέρηση, μετά τον πρωθυπουργό και έφευγε από τους πρώτους. 

Αναφορίκα με το χρέος ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος», και πρόσθεσε: «Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας», τονίζοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια».

«Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων», είπε. «Η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα κανονική. Ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία. Ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη. Στηρίζεται ξανά στα πόδια της», τόνισε παράλληλα ενώ υπογράμμισε πως «όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες». 

«Πλέον έχουμε αποκαταστήσει σε τέτοιο βαθμό την απόδοση της ελληνικής οικονομίας που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε στοχευμένες ελαφρύνσει, να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019 αλλά και σε υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Πλέον έχουμε τη δυνατότητα «να προχωρήσουμε το δρόμο της επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού».

«Κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως τον πόλεμο, ο πόλεμος είναι εκεί έξω, υπάρχουν αδικίες που θα αποκαταστήσουμε και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες, θα φοράμε και γραβάτα», είπε ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία οτυ έβγαλε την γραβάτα που φορούσε.