Οπαδοί του ΠΑΟΚ θέλουν να ματαιώσουν συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών - Free Sunday
Οπαδοί του ΠΑΟΚ θέλουν να ματαιώσουν συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών
ΟΙ διαδηλωτές μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Οπαδοί του ΠΑΟΚ θέλουν να ματαιώσουν συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών

Συγκέντρωση με στόχο να μην πραγματοποιηθεί εκδήλωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για ενημέρωση για τη συμφωνία με τα Σκόπια, ανακοίνωσαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 7 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας με τίτλο «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια» και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ λένε ότι «η παράδοση της Μακεδονικής πολιτισμικής κληρονομιάς σε ένα κρατίδιο Σλάβων» δεν πρόκειται «να περάσει» ενώ προειδοποιούν ότι αναμένουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να τα πουν «από κοντά».

Στη σχετική ανακοίνωση οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ καταγγέλλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «στις 17 Ιουνίου υπέγραψαν την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη τους, παραδίδοντας την Μακεδονική πολιτισμική κληρονομιά και αναγνωρίζοντας παράλληλα Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, σε ένα κρατίδιο Σλάβων».

Χθες διαδήλωση που έγινε στην Θεσσαλονίκη κατά της συμφωνία με συμμετοχή που υπολογίζεται σε 10.000 άτομα, έγιναν μικροεπεισόδια ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες κρατούσαν στα χέρια τους κρεμάλες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στα προξενεία ΗΠΑ, Σκοπίων και τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα έξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ, όπου οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών ενώ ομάδα ατόμων που είχε αποσχιστεί από την κεντρική πορεία και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε αρχικά φραστικά στους αστυνομικούς και στη συνέχεια πετώντας μπουκάλια.