Να κάνουν τα "ρεπό" των ΑΝΕΛ προτείνει στο ΚΙΝΑΛ, ο Δανέλλης - Free Sunday
Να κάνουν τα "ρεπό" των ΑΝΕΛ προτείνει στο ΚΙΝΑΛ, ο Δανέλλης

Να κάνουν τα "ρεπό" των ΑΝΕΛ προτείνει στο ΚΙΝΑΛ, ο Δανέλλης

Να “κάνουν τα ρεπό των ΑΝΕΛ”, κατά την ρήση του Σταυρου Θεοδωράκη, πρότεινε στο ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η αναφορά περί ρεπό των ΑΝΕΛ είχε γίνει από τον κ.Θεοδωράκη, όταν διέψευσε τις πληροφορίες ότι θα μπει στην κυβέρνηση, αλλά σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού συνέδεσε το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ.

«Θεωρώ ότι η προοδευτική αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ σε μια κρίσιμη περίοδο -αφού λέμε ότι η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ είναι παρά φύση - σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπως αυτή που βρισκόμαστε, θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση, στη βάση ενός συγκροτημένου κυβερνητικού πλαισίου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε με εκφράζει, αλλά λέω ότι σε προοδευτικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, παρά να στηρίζουμε», είπε ο βουλευτής, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική άποψη και όχι «για προοίμιο προσχώρησή στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επανέλαβε ότι αν μετακινηθεί από το κόμμα του, θα αφήσει την έδρα του».

«Έχω πάντα το θάρρος της γνώμης μου και λέω καιρό τώρα ότι δεν είναι παραγωγικό να κρατήσουμε εμείς αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει, όπως το μνημόνιο – αντιμνημόνιο, μας τελειώνουν δε μας τελειώνουν, κτλ. Είναι τραγικό να υιοθετούμε αυτήν τη διχαστική λογική» είπε ο κ.Δανέλλης απαντώντας σε ερώτηση για την χθεσινή του δήλωση ότι το Ποτάμι θα μπορούσε να «βάλει πλάτη» στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που αποχωρήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Δεν καλύπτομαι απόλυτα από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς θα ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο θα υπάρχει Το Ποτάμι, θα είμαι στο Ποτάμι», είπε ο κ.Δανέλλης.