«Τελεσίγραφο» Καμμένου: Εκλογές ή δημοψήφισμα για την κύρωση της συμφωνίας με ΠΓΔΜ - Free Sunday
«Τελεσίγραφο» Καμμένου: Εκλογές ή δημοψήφισμα για την κύρωση της συμφωνίας με ΠΓΔΜ

«Τελεσίγραφο» Καμμένου: Εκλογές ή δημοψήφισμα για την κύρωση της συμφωνίας με ΠΓΔΜ

Στην επικοινωνιακή αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος στην προσπάθεια του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αποχώρηση βουλευτών και στελεχών από το κόμμα του με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν θα επιτρέψω να προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την έγκριση του λαού», διευκρινίζοντας ότι η έγκριση από τον λαό δίνεται είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα. 

Σε μια προσπάθεια να προλάβει την επικαιρότητα, πριν την 3ωρη στάση εργασίας , από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου πρωί πρωί και διαμήνυσε ότι αναλαμβάνει «την ευθύνη σαν πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που είμαστε κόμμα που συγκυβερνά, ότι δεν πρόκειται να έρθει προς κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Εκτός αν έρθει με 180 βουλευτές και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αλλάξουν τη στάση τους. Εκεί δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι».

Επί της ουσίας επανέλαβε για ακόμα μια φορά τη γνωστή του θέση ότι η πρόκειται για μια «κακή» συμφωνία την οποία το κόμμα του και ο ίδιος προσωπικά δεν την κάνει αποδεκτή και θα προσπαθήσει να τη μπλοκάρει. «Κύρωση της συμφωνίας δεν θα υπάρξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή απουσία του από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, η οποία προκάλεσε αρκετό θόρυβο και πυροδότησε σενάρια αποχώρησης του από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως δεν παρέστη γιατί χειριζόταν ένα θέμα του υπουργείου. «Όταν έχω κάτι να πω το λέω ευθέως» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη συμφωνία σημείωσε ότι η κύρωση της συμφωνίας από την ΠΓΔΜ δεν είναι έγκυρη γιατί δεν έχει εξασφαλίσει την υπογραφή του προέδρου της γειτονικής χώρας. Ανέφερε ακόμη ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας και καμία διαδικασία στο ΝΑΤΟ αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια και αν δεν έχουν επικυρωθεί οι συνταγματικές αλλαγές».

Τέλος, δεσμεύθηκε ακόμη πως οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με το μισθολογικό θα ικανοποιηθούν. Όπως είπε, «είμαστε σε διαπραγμάτευση με τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο και μέχρι τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης θα μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε επίσημα».