Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και ισχυρά μέτρα ασφαλείας - Free Sunday
Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και ισχυρά μέτρα ασφαλείας

Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και ισχυρά μέτρα ασφαλείας

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας-Βουλγαρίας- Σερβίας-Ρουμανίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Η Αστυνομία έχει επιβάλλει ιδιαίτερα ισχυρά μέτρα ασφαλείας καθώς στην πόλη επικρατεί έντονη αναταραχή με πολίτες να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις για το όνομα της Μακεδονίας αντιδρώντας στην πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση για τη Μακεδονία στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ. Σύμφωνα με το thestival.gr, οι διαδηλωτές, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό, στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διαδηλωτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει το voria.gr, στον χώρο του πάρκινγκ έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 άτομα κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό που γράφει «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα - Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία» και έχουν στήσει σε ένα αυτοκίνητο μία μικροφωνική εγκατάσταση από όπου ακούγονται τραγούδια.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη οδό Βασιλέως Γεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν άτομα που διαδήλωσαν στη περιοχή του ΙΚΕΑ για τη Μακεδονία, πέρασαν με τα οχήματά τους έξω από την κατάληξη «Σχολείο» στη οδό Βασιλέως Γεωργίου, Τότε,  σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και ακολούθησαν επεισόδια διαδηλωτών με αντιεξουσιαστές.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα.