Πόλεμος για τις συντάξεις σε φόντο... γερμανικό - Free Sunday
Πόλεμος για τις συντάξεις σε φόντο... γερμανικό

Πόλεμος για τις συντάξεις σε φόντο... γερμανικό

«Λάδι στη φωτιά» την αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΝΔ, λίγες ώρες πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία έριξε δημοσίευμα της «ΕΦΣΥΝ» σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τη Γερμανία να μην δεχθεί «εκπτώσεις» στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές από το Βερολίνο, στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο κ. Μητσοτάκης τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να «χαριστεί» στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη μη υλοποίηση των περικοπών στις συντάξεις.

Φέρεται δε να τον προειδοποίησε να μην «υποκύψει», διότι θα τον εκθέσει τόσο στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (το κόμμα της οποίας είναι μέλος του ΕΛΚ, όπως και η ΝΔ, σε αντίθεση με τον Σοσιαλδημοκράτη Σολτς) αλλά και δημόσια.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε ότι «η σημερινή αποκάλυψη της "Εφημερίδας των συντακτών" σχετικά με τα παρακάλια Μητσοτάκη σε Μέρκελ και Σολτς για να μειωθούν οι συντάξεις, δείχνει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο αρχηγός της ΝΔ.

Δεν περιμέναμε να φτάσει σε τέτοια επίπεδα γελοιότητας και υπονόμευσης των συμφερόντων της χώρας. Είναι πραγματικά ντροπιαστική η εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αθλιότητες αυτές εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς».