ΔΗΣΥ: Πρόταση νόμου για κατάργηση της μείωσης των συντάξεων - Free Sunday
ΔΗΣΥ: Πρόταση νόμου για κατάργηση της μείωσης των συντάξεων

ΔΗΣΥ: Πρόταση νόμου για κατάργηση της μείωσης των συντάξεων

Πρόταση νόμου που προβλέπει κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4472/2017 με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις από 1/1/2019, κατέθεσε στη Βουλή η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η παράταξή μας έχει υποστηρίξει και αναδείξει την ανάγκη για επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος με αλλαγή της δομής των συντάξεων, του πλαισίου των εισφορών και της χρηματοδότησης του, με την κατάργηση του ν.4387/16 και την αντικατάσταση του με ένα δίκαιο ανταποδοτικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο με βάση επικαιροποιημένες αναλογιστικές μελέτες. Ωστόσο, εκείνο το οποίο μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα, είναι η κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4472/2017 με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις από 1/1/2019», σημειώνει η ΔΗΣΥ στην πρόταση νόμου που κατατέθηκε με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά.

Οι βουλευτές της ΔΗΣΥ επισημαίνουν ότι «με τον νόμο 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου) επέρχονται δραματικές μειώσεις στις νέες συντάξεις, μέσα από τον τρόπο υπολογισμού τους, με τον οποίο οδηγούμαστε σε ένα σύστημα προνοιακών παροχών που παραβιάζει κάθε αρχή αναλογικότητας».

Αναφέρονται επίσης και στις προβλέψεις του ν. 4472/17, που έχει ενσωματωθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και προβλέπει περικοπές από 1.1.2019, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση για τις παλιές συντάξεις από 1/1/2019, που για τους περισσότερους συνταξιούχους φθάνει το 18%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ