Δεν είναι επίμαχο αυτή τη στιγμή το θέμα των συντάξεων δηλώνει ο Σταθάκης - Free Sunday
Δεν είναι επίμαχο αυτή τη στιγμή το θέμα των συντάξεων δηλώνει ο Σταθάκης

Δεν είναι επίμαχο αυτή τη στιγμή το θέμα των συντάξεων δηλώνει ο Σταθάκης

Μεμονωμένες φωνές χαρακτήρισε ο Γιώργος Σταθάκης στο ΘΕΜΑ 104,6 το μπλόκο της Γερμανίας στην εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ μετά την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ μέχρι το 2018 στα νησιά του προσφυγικού. «Στο τέλος της ημέρας θα προχωρήσουν κανονικά τα πράγματα» είπε ο κ. Σταθάκης.

Όσον αφορά τις συντάξεις είπε ότι «δεν είναι αυτή τη στιγμή το επίμαχο θέμα. Προφανώς είναι κεντρικό θέμα, έχουν διατυπωθεί σκέψεις, αυτή η συζήτηση θα γίνει όταν έχει αντικείμενο στη σύνταξη του προϋπολογισμού το Νοέμβριο». 

Ερωτηθείς για τα Ελληνικά Πετρέλαια ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πουληθούν τα ΕΛΠΕ μέσω χρηματιστηρίου. Η συμφωνία είναι σαφής, το πιο σημαντικό είναι η συμφωνία των μετόχων, οτιδήποτε άλλο είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Όσον αφορά την ενισχυμένη εποπτεία υποστήριξε ότι «παραμένει το ίδιο καθεστώς που προβλέπει θεσμικά η Κομισιόν απλώς είναι ανά τρίμηνο» προσθέτοντας ότι «τη δουλειά μας στο Χίλτον την τελειώσαμε εκεί».

Μιλώντας τέλος για τα σενάρια περί τριπλών εκλογών το Μάιο του 2019 είπε ότι «εκτιμω ότι ήταν σωστή η πρωτοβουλία με την τροπολογία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οριοθετεί με σαφήνεια τις δύο εκλογικές μάχες. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο του 2019 με το τέλος της 4ετιας».