ΝΔ: Ο περιβόητος «Κλεισθένης» δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης - Η κυβέρνηση φυλλορροεί και παραπαίει - Free Sunday
ΝΔ: Ο περιβόητος «Κλεισθένης» δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης -  Η κυβέρνηση φυλλορροεί και παραπαίει

ΝΔ: Ο περιβόητος «Κλεισθένης» δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης - Η κυβέρνηση φυλλορροεί και παραπαίει

Ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση θέτει η Νέα Δημοκρατία καθώς το χθεσινό νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης διότι την απλή αναλογική στις περιφερειακές εκλογές ψήφισαν 150 βουλευτές και την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών 149 ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον ο αριθμός να έφτανε τους 151.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» πέρασε με 150 ψήφους υπέρ και 123 ψήφους κατά ενώ η περίφημη τροπολογία που έφερε πλαγίως το Μέγαρο Μαξίμου για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, υπερψηφίστηκε με 149 ψήφους έναντι 122, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Όσο και να επιχειρούν να το κρύψουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, ο περιβόητος Κλεισθένης τους δεν πήρε χθες ψήφο εμπιστοσύνης. Την απλή αναλογική στις περιφερειακές εκλογές ψήφισαν 150 βουλευτές και την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών 149.

Μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση αυτή φυλλορροεί και παραπαίει. Είναι κοινοβουλευτικά πρωτοφανές, μείζονες αποφάσεις να λαμβάνονται χωρίς τουλάχιστον 151 ψήφους. 

Η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι οι εθνικές εκλογές».