Η Μόσχα απειλεί με απόσυρση των ρωσικών επενδύσεων απο την Ελλάδα - Free Sunday
Η Μόσχα απειλεί με απόσυρση των ρωσικών επενδύσεων απο την Ελλάδα

Η Μόσχα απειλεί με απόσυρση των ρωσικών επενδύσεων απο την Ελλάδα

Την απόσυρση του ενδιαφέροντος της να κατασκευάσει εργοστάσιο παρασκευής υδροπλάνων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η ρωσική κοινοπραξία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει σήμερα η ιστοσελίδα pronews.gr.

Εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, φέρεται να απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ότι η κοινοπραξία «αποσύρει το ενδιαφέρον της από την επένδυση λόγω της επιδείνωσης των ελληνορωσικών σχέσεων και του άγονου για ρωσικές επενδύσεις περιβάλλοντος που επικρατεί πλέον στην Ελλάδα»

Την ανακοίνωση του ρωσικού ενδιαφέροντος για εργοστάσιο κατασκευής ρωσικών υδροπλάνων Beriev Be-200 στην Καλαμάτα είχε κάνει πριν δύο χρόνια ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Δ.Μάρδας.

Στο μεταξύ φέρεται να είχε ολοκληρωθεί η μελέτη, η οποία προέβλεπε την κατασκευή ενός εργοστασίου δυναμικότητας παραγωγής δέκα αεροσκαφών κατ' έτος με προσωπικό 230 ατόμων και επρόκειτο να κατατεθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Το Be-200 είναι ένα αμφίβιο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων που αναπτύχθηκε από την Ρωσική United Aircraft Company σε συνεργασία και η βασική έκδοση του Be-200 χρησιμοποιείται σε ρόλους αεροπυρόσβεσης. Η Beriev επίσης προσφέρει εκδόσεις με συμπιεζόμενη καμπίνα τόσο για μεταφορά επιβατών όσο και μεταφορά φορτίου, αποστολές περιπολίας και έρευνας και διάσωσης, καθώς επίσης και μια έκδοση ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Η μεταφορική ικανότητα είναι μέχρι 12.000 kg νερού ή 64 επιβάτες.