Ο Κουμουτσάκος δεν αποκλείει ρωσική ταξιδιωτική οδηγία μετά τις απελάσεις - Free Sunday
Ο Κουμουτσάκος δεν αποκλείει ρωσική ταξιδιωτική οδηγία μετά τις απελάσεις

Ο Κουμουτσάκος δεν αποκλείει ρωσική ταξιδιωτική οδηγία μετά τις απελάσεις

Χιονοστιβάδα εξελίξεων αν η Ρωσία εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, προέβλεψε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στον ΣΚΑΪ σε ερώτηση για το θέμα της απέλασης Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Ο κ.Κουμουτσάκος είπε ότι θα πρέπει να περιμένουμε συγκεκριμένα μέτρα και αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις που έχει γενικά η Ρωσία, σε τέτοιες περιπτώσεις ενώ διευκρίνισε ότι η ΝΔ εξακολουθεί να μην είναι ενημερωμένη από την κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό κραδασμό στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας αποδίδοντας τις πληροφορίες που σε δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων αλλά και διαρροές κύκλων.

Ο τομεάρχης προσέθεσε ότι η τακτική της σιωπηλής και κρυφής διπλωματίας στο θέμα των Ρώσων διπλωματών ακολουθήθηκε και στη συμφωνία με τα Σκόπια αλλά και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την Αλβανία.

Η θέση της ΝΔ όταν συμβαίνουν τέτοια σοβαρά γεγονότα παρέμβασης ξένων χωρών η απάντηση πρέπει να είναι αποφασιστική και αυστηρή για την αντιμετώπιση τους, είπε ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος επανέλαβε τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει στόχο να διασφαλίζει έναν περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας για τα εθνικά της συμφέροντα, δεν πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης.

Σε ότι αφορά στη διάσταση απόψεων στελεχών της κυβέρνησης έκανε λόγο για παιχνίδι της ελεγχόμενης σχιζοφρένειας της κυβέρνησης και σημείωσε ότι με αυτή τη διάσταση απόψεων ήταν παρούσα η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.

«Αυτή η φαρσοκωμωδία είναι η εικόνα της Ελλάδας εντός και εκτός. Η Ελλάδα να προχωρήσει γρήγορα σε εκλογές δεν αντέχει άλλο αυτό την πολιτική σχιζοφρένεια», δήλωσε ενώ προέβλεψε με ευθύνη της κυβέρνησης εξόχως πολωτικές εκλογές, στα όρια της μη ελεγχόμενης σύγκρουσης.