Ηθικό πλεονέκτημα σε ρύθμιση με τροπολογίες... - Free Sunday
Ηθικό πλεονέκτημα σε ρύθμιση με τροπολογίες...

Ηθικό πλεονέκτημα σε ρύθμιση με τροπολογίες...

Μείζον πολιτικό θέμα με ηθικές διαστάσεις έχει δημιουργηθεί μετά την παραδοχή του δικηγόρου του αδελφού του πρωθυπουργού, Γιάννη Ματζουράνη, ο οποίος παραδέχτηκε δημοσίως ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού δεν διώχθηκε για πλαστή βεβαίωση, με βάση την οποία είχε διεκδικήσει δημόσιο έργο, χάρη σε ρύθμιση για παραγραφή του αξιόποινου επι κυβέρνησης Τσιπρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η τεχνική εταιρία Δίοδος, που ανήκει στα αδέλφια του κ. Τσίπρα, Δημήτρη και Ζαννέτ, φέρεται να έχει κάνει ευνοϊκή ρύθμιση χρεών, για ένα τραπεζικό δάνειο ύψους 243.544 ευρώ ενώ ο Δημήτρης Τσίπρας είχε δικαστική εμπλοκή, επειδή η εταιρία υπέβαλε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να λάβει ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ. ευρώ.


Η ΝΔ σε ανακοίνωση της αναρωτήθηκε, ανάμεσα στα άλλα, «σε ποια χώρα θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη ο αδερφός του πρωθυπουργού;», επισημαίνοντας ότι ο Δημήτρης Τσίπρας ωφελήθηκε από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.Από την πλευρά του το Μαξίμου έκανε λόγο για κατά παραγγελία πόλεμο λάσπης και ζήτησε να εμφανιστούν στοιχεία, αλλιώς θα αποδειχθεί ότι πρόκειται για συκοφαντία.

Σε δήλωση του, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου του ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι κάποιοι επέστρεψαν στην «κανονικότητα» και τους ρυθμίζουν τα δάνεια, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός του Ποταμιού απέρριψε το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.