Δημήτρης - Ζανέτ Τσίπρα: Στα δικαστήρια για τα δάνεια - Τι απαντά η Τρ. Πειραιώς - Free Sunday
Δημήτρης - Ζανέτ Τσίπρα: Στα δικαστήρια για τα δάνεια - Τι απαντά η Τρ. Πειραιώς

Δημήτρης - Ζανέτ Τσίπρα: Στα δικαστήρια για τα δάνεια - Τι απαντά η Τρ. Πειραιώς

«H συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια» τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο Δημήτρης Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα.

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει» αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους ο Δημήτριος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη η οποία καλούσε την κυβέρνση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις

Μαξίμου όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κου Μαρινάκη - και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ - καθώς και της βοηθού του, κας Σπυράκη, θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ωστόσο όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα.

Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του.

Μεγάλο το στρατηγικό αδιέξοδο και δικαιολογημένος ο πανικός. Και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε...».

Τρ. Πειραιώς: Έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία εσωτερικής επιθεώρησης

«Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που αφορά ρύθμιση δανεισμού εταιρείας (σ.σ. που ανήκει σε δύο από τους αδελφούς του πρωθυπουργού) το έτος 2016, η Τράπεζα Πειραιώς υπενθυμίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν της επιτρέπει να σχολιάσει στοιχεία των πιστούχων της.

Η Τράπεζα ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικές και προσωπικές οφειλές χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων, εγκεκριμένων σύμφωνα με την τυπολογία της Τράπεζας της Ελλάδος και τις εσωτερικές διαδικασίες της, με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, οι οποίες αποσκοπούν στην προσωρινή ή μακροπρόθεσμη βιώσιμη εξυπηρέτηση της οφειλής και την παράλληλη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα δεν υιοθετεί ούτε εφαρμόζει ρυθμίσεις που είναι ή θα μπορούσαν να θεωρηθούν προνομιακές.

Η Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία εσωτερικής επιθεώρησης προκειμένου να διερευνήσει την πιθανή προέλευση των επικαλούμενων στο δημοσίευμα στοιχείων», καταλήγει η ανακοίνωση.