Ο Σαββίδης απειλεί με αγωγές και μηνύσεις όσους τον εμπλέκουν σε διαμαρτυρίες στα Σκόπια - Free Sunday
Ο Σαββίδης απειλεί με αγωγές και μηνύσεις όσους τον εμπλέκουν σε διαμαρτυρίες στα Σκόπια

Ο Σαββίδης απειλεί με αγωγές και μηνύσεις όσους τον εμπλέκουν σε διαμαρτυρίες στα Σκόπια

Με μηνύσεις και αγωγές απειλεί ο Ιβάν Σαββίδης το “μέσο και τους συντάκτες του δημοσιεύματος το οποίο τον φέρει να είναι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ότι προσπάθησαν να χρηματοδοτήσουν την υποκίνηση εκδηλώσεων εναντίον της συμφωνίας για το όνομα στην χώρα του.

Το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα occrp.org, η οποία ασχολείται με ζητήματα αποκάλυψης οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, και σε αυτό γίνεται λόγος για μεταφορά 300.000 ευρώ από τον κ.Σαββίδη σε αποδέκτες στα Σκόπια, κάποιοι από τους οποίους φέρονται να παραδέχτηκαν στην αστυνομία ότι πήραν χρήματα από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Ο φορέας της εκδήλωσης των διαδηλώσεων ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί της Βαρντάρ των Σκοπίων, η οποία ανήκει σε επίσης Ρώσο επιχειρηματία ενώ οι συντάκτες του δημοσιεύματος επικαλούνται την αστυνομία της γειτονικής χώρας και αναφέρουν ότι είδαν αποδείξεις για τη μεταφορά των χρημάτων.

Η ανακοίνωση του ομίλου DIMERA, ο οποίος διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις του κ.Σαββίδη, έχει ως εξης:

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα.Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος».

 «Η δήλωση του Ζάεφ προκαλεί ερωτήματα για την ειλικρίνεια της κυβέρνησής του να χτίσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Δυστυχώς, θεωρούμε ότι η ρωσοφοβία γίνεται «εργαλείο» τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πολιτική» σχολίασε σε tweet η ρωσική πρεσβεία στην ΠΓΔΜ.