Τσίπρας για πρόωρες εκλογές: Να πάτε να κάνετε μπάνιο - Free Sunday
Τσίπρας για πρόωρες εκλογές: Να πάτε να κάνετε μπάνιο

Τσίπρας για πρόωρες εκλογές: Να πάτε να κάνετε μπάνιο

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφορικά με την οικονομία υπογραμμίστηκε πως το 2019 στο μεσοπρόθεσμο αποτυπώνεται υπέρβαση στόχου 800 εκατομμυρίων ευρώ και αυτό είναι δεδομένο. Το ερώτημα που τέθηκε είναι το πώς θα κατανεμηθεί η συγκεκριμένη υπεραπόδοση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αρχικά η φοροελαφρύνσεις θα αποτελέσουν τον βασικό στόχο της κυβέρνησης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν τονίσει πως η υπεραπόδοση δεν είναι εφάπαξ αλλά παραμετρική κάτι το οποίο αφήνει δημοσιονομικό χώρο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για μόνιμες φοροελαφρύνσεις. 

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την απέλαση Ρώσων διπλωματών πηγές τονίζουν πως το ζήτημα είναι λήξαν ενώ σημειώθηκε πως δεν πρόκειται για πολιτικό αλλά κυβερνητικό θέμα. 

Υπογραμμίζεται πως στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ως αρχικός στόχος και πρώτος μεγάλος σταθμός η ΔΕΘ. Μέχρι την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να λάβουν χώρα πολλές συσκέψεις ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τον Πρωθυπουργό ώστε να λάβουν συγκεκριμένη μορφή οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο προϋπολογισμό ο οποίος θα κατατεθεί τον Οκτώβριο. 

Υπογραμμίζεται πως στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε τίποτε και αρκέστηκε στην προτροπή «να πάτε να κάνετε μπάνιο» προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.