Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Μόσχα: Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει - Free Sunday
Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Μόσχα: Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Μόσχα: Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει

Με μιά ανακοίνωσε σε έντονα σκληρό ύφος απάντησε η Αθήνα στις απειλές κατά της χώρας μας από την εκπρόσωπο του Ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα η οποία νωρίτερα έκανε λόγο για συνέπειες για την Ελλάδα από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υποθέσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η απάντηση του ΥΠΕΞ, ενώ χαρακτήρισε ανάξιους σχολιασμού και ανυπόστατους τους ισχυρισμούς περί πιέσεων τρίτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Οι σημερινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική.

Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερεις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα. Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους.

Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες.

Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Τέλος, ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».