Η Ρωσία ακύρωσε την επίσκεψη του Υπ.Εξωτερικών στην Ελλάδα - Free Sunday
Η Ρωσία ακύρωσε την επίσκεψη του Υπ.Εξωτερικών στην Ελλάδα

Η Ρωσία ακύρωσε την επίσκεψη του Υπ.Εξωτερικών στην Ελλάδα

Σε ακύρωση της προγραμματισμένης για το φθινόπωρο επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα, προχώρησε η Μόσχα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, με δήλωση του ρώσου πρέσβη στην Αθήνα..

«Η χρονική στιγμή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ

Η ακύρωση της επίσκεψης αποδίδεται στο τεταμένο διμερές κλίμα μετά από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Ο κ.Λαβρόφ είχε αποδεχτεί πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Έλληνας ομόλογος του κατά την συνάντηση που είχαν στη Μόσχα στις 13 Ιουνίου. 

Ο κ.Μασλόφ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, οι ημερομηνίες απέλασής τους και ο αριθμός των διπλωματών που πρόκειται να απελαθούν δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

"Έχουμε ήδη πει ότι θα ακολουθήσουν μέτρα "οφθαλμόν αντί οφθαλμού". Δεν ξέρω πότε, ποιος και τον ακριβή αριθμό, αλλά βεβαίως, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν αντίποινα", είπε ο ρώσος διπλωμάτης.